Miksi sinunkin kannattaisi hakea Avecorille töihin - Avecor Oy - Liikelahjat ja markkinointituotteet yrityksille

Myyntityö Avecorilla on erilaista kuin monessa muussa firmassa. Jäykät rakenteet, aataminaikuiset järjestelmät ja niskaan hönkiminen loistavat poissaolollaan. Niiden sijaan Avecorilla uskotaan avoimuuteen, jatkuvaan kehittämiseen ja vapauteen suunnitella omat työpäivät. Hyvässä porukassa työ on hauskaa ja korvauskin on kohdallaan. 

Avoin toimintatapa ja uudenlaista vastuuta

Myyntijohtaja Henri Potila aloitti Avecorilla joulukuussa 2018. Hänellä on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura erilaisissa yritysmyynnin tehtävissä, joten hän tietää millainen on hyvä työnantaja ja millaisia työpaikkoja alalta löytyy.

“Usein ongelma on se, että kaikki on niin säänneltyä ja myyjiä kytätään ja painostetaan. Täällä on aivan eri toimintatapa, joka perustuu luottamukseen ja avoimuuteen”, kertoo Potila. Avecorilla myyjillä on vapautta ja vastuuta. Jokainen huolehtii itse omista asiakkaistaan ja aikatauluistaan, ja pystyy sitä kautta myös vaikuttamaan palkkaansa. Myyjät näkevät myös koko ajan miten firmalla menee ja kasvu motivoi. Asiakastyössä pystyy itse neuvottelemaan hinnat tapauskohtaisesti ja vaikuttamaan prosesseihin, mikä tuo mahdollisuuden palvella asiakasta kokonaisvaltaisesti ja aidosti. 

Kun omiin tienesteihin pääsee vaikuttamaan, vain taivas on rajana

Myyntialalla on monenlaisia palkkausmalleja, mikä voi joskus olla hämmentävää. Avecorilla on alan suurin provisiopalkka, jolla jokainen maksaa laskunsa ja saa hilloa croissantin päälle. Palkanmaksu ei perustu vanhanaikaisiin provisiotasoihin, vaan avoimiin sisäänostohintoihin. Avecorin tuotekatalogissa on satoja laadukkaita vaihtuvia artikkeleja joka tarpeeseen, joten tuote on helppo myydä ja vielä hyvällä omallatunnolla. Avecorin tuotteet ja palvelu tuottavat oikeasti lisäarvoa asiakkaalle ja asiakkaat arvostavat sitä. 

Potilan mukaan hyvä myyjä toki myy mitä vain mitä katalogista löytyy. Huippumyyjän erottaa siitä, että hän kuuntelee asiakasta ja kääntää vaikka internetin viimeisenkin sivun löytääkseen juuri sen ratkaisun, joka asiakkaalle sopii. Räätälöidystä palvelusta asiakas on valmis maksamaan, myyjä saa palkkionsa ja kaupan päälle kicksit mahdottoman tehtävän ratkaisusta. 

Jatkuvassa kehitystyössä hyödynnetään tiimin palautteet

Potilan päivätyö koostuu pitkälti myyntitehtävistä ja asiakaskäynneistä, mutta jatkuvasti hän miettii myös miten yrityksen toimintaa voisi kehittää ja myyjien työtä helpottaa. Avecorilla johto on itsekin aktiivisesti mukana myyntityössä, joten turhaa hierarkiaa ei pääse syntymään. Yhteisessä WhatsAppissa saa tukea ja läppä lentää. Työilmapiiri on rento ja asiakasrajapinnasta tuleviin toiveisiin reagoidaan herkästi. 

Tänä vuonna on panostettu erityisesti myynnin automaatioon, jolla pyritään vähentämään manuaalista työtä. Firmassa etsitään aina ratkaisuja, joiden avulla myyjän aikaa säästyy niihin mielekkäämpiin ja tuottavampiin tehtäviin. Esimerkiksi tarjous- ja tilausprosessi on täysin sähköinen ja käytössä on integroitu toiminnanohjausjärjestelmä. 

Millainen on hyvä myyjä? 

Avecor haluaa olla alansa suurin B2B-firma viiden vuoden sisällä. Se tarkoittaa, että jatkossa Potila tekee yhä enemmän myös rekrytointia ja kouluttamista. Millaisia myyjiä Avecorille sitten haetaan? Kuka on hyvä myyjä? Potilan mukaan hyvä myyjä on puhevalmis, erittäin sosiaalinen ja työtä pelkäämätön. Avecorilla saa mennä ja tulla vapaasti, joten itsensä johtaminen ja työmoraali pitää olla kunnossa. 

“Sä voit olla tässä työssä niin, että otat rennommin, mutta jos teet paljon hommia niin voit tienata ihan sairaan hyvin. Tärkeintä on, että olet sosiaalinen ja avoin persoona, joka nauttii ihmisten kanssa työskentelystä”, toteaa Potila ja jatkaa: “Käy vaikka Hulluilla Päivillä tai käytä mummoas lääkärissä keskellä päivää jos myynnit vetää. Meillä ei ole kellokorttia vaan jokainen on oman työnsä herra”.   

Perehdytyksellä parhaat eväät onnistumiseen

Taloon tulevien uusien myyjien koulutukseen ja perehdytykseen panostetaan, sillä myyjien menestys on kriittistä koko yrityksen menestykselle. Aluksi käydään yhdessä tapaamassa asiakkaita ja saatavilla on kaikki tuki mitä tarvitaan, jotta uusi myyjä pääsee sisälle hommiin eikä jää yksin miettimään haasteita. Tärkeintä on halu kehittyä ja ottaa vastuuta omasta tuloksesta: kun myynti toimii, ei ketään kiinnosta mitä teet ja mihin aikaan.

“Sellaisia huippuja me tiimiin halutaan. Tyyppejä, jotka laittavat itsensä likoon kaupan saadakseen. Sellaisia tyyppejä palkitsemme myös motivoivalla palkkarakenteella. Kovalla työllä meillä saa parempaa palkkaa kuin muualla. Lisäksi johto kuuntelee ideoita ja pääset mukaan kehittämään toimintaa vaikuttamaan esimerkiksi siihen, mitä tuotteita sinne katalogiin laitetaan”, toteaa Potila ja ihmettelee, miksi joku edes haluaisi olla muualla töissä. 

 

Oletko valmis siirtymään meidän tiimiin? Tervetuloa! Ota yhteyttä suoraan Henriin soittamalla 050 598 7119 tai laita viestiä henri.potila@avecor.fi. Kerro viestissä kuka olet, mitä olet aiemmin tehnyt ja miksi haluat Avecorille myyjäksi. 

 

MyyntityöRekrytointi